αγγελος κυριακος

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στον Πειραιά, και σήμερα ζει μόνιμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ήδη από την πρώιμη ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την ελληνική παράδοση, μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς και Βυζαντινή Μουσική. Πρώτος δάσκαλός του στη Βυζαντινή Μουσική υπήρξε ο πρωτοψάλτης κ. Κυριάκος Ναούμ, αργότερα συνέχισε την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής με τον Πρωτοψάλτη και Χοράρχη κ. Γεώργιο Στέρπη και κ. Σπύρο Παυλάκη, υπό τη διεύθυνση τωυ οποίων συμμετείχε σε συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.
Στη συνέχεια πέρασε στον χώρο και της παραδοσιακής μουσικής, στην αρχή με την εκμάθηση κρουστών από τον π. Ιωάννη Οικονομίδη και στην συνέχεια με τον κ. Ανδρέα Παππά. Νωρίς απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον χώρο των κρουστών, καθότι σε σύντομο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε μουσικά σχήματα με αντικείμενο το παίξιμο κρουστών, κυρίως ηπειρώτικο ντέφι, νταούλι, μπεντίρ και τουμπελέκι.
Η πολυσχιδής ενασχόλησή του με τα παραδοσιακά όργανα διευρύνθηκε με την εκμάθηση ταμπουρά με δάσκαλο τον Πανταζή Δέδε. Ο ίδιος δάσκαλος έγινε η αφορμή, προκειμένου να ξεκινήσει και την εκμάθηση του λαούτου. Λίγο καιρό αργότερα συνέχισε να μαθαίνει λαούτο, ρυθμολογία και αρμονία με δάσκαλο τον κ. Ηλία Μαυρίκη.
Κατόπιν εισήχθη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου σπούδασε αρμονία, και συνέχισε με αξιοσημείωτη επιτυχία τις σπουδές του στο λαούτο, με δάσκαλο τον κ. Νικόλαο Μέρμηγκα. Παράλληλα φοίτησε και στο τμήμα ηχοληψίας του Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ, όπου αρίστευσε, και απεφοίτησε το 2009 ως πρώτος μεταξύ των φοιτητών του τμήματός του. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την ειδικότητά του αλλά και γενικότερα τη μουσική τέχνη.
Ήδη από την ηλικία των 12 ετών έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, και υπ’ αυτή την ιδιότητα έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει αναλάβει την ηχητική κάλυψη σε πληθώρα εκδηλώσεων σε όλα τα είδη μουσικών εκδηλώσεων, σε παραστάσεις, αφιερώματα κ.λπ.
Εκτός αυτών έχει με επιτυχία ασχοληθεί και με τη μουσική σύνθεση και με την στιχουργική, έχοντας μέχρι σήμερα παράξει συνθέσεις που ανήκουν σε διαφορετικά είδη μουσικής, ώστε η ποικιλομορφία των συνθέσεων του τον κατατάσσει ταυτόχρονα σε πολλά μουσικά ρεύματα.

Close
Go top