Ανδρέας Σκάνδαλος

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και σε ηλικία 20 χρονών παίρνει τα πρώτα μαθήματα στο κανονάκι από τον π.Γεώργιο Τζάβλα. Στην συνέχεια, παρακολουθεί σεμινάρια από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες Halil Karaduman και Goksel Baktagir. Είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και γνώστης των συστημάτων της ανατολικής μουσικής.
Από το 2002 έως το 2010 δίδαξε σε μουσικά γυμνάσια και λύκεια της Αττικής και του Πειραιά, καθώς και σε ωδεία (Αττικό, Δήμου Αργυρούπολης) και βασικές σχολές (Δόρα Στράτου, Λαϊκό σχολείο Αρ. Μόσχος).
Από το 1998 και επί σειρά ετών αποτέλεσε βασικό μέλος της ορχήστρας της
Δ. Στράτου και της εκπομπής «Μουσική Παράδοση» της ΕΤ 1,που παρουσίαζε ο Παναγιώτης Μυλωνάς. Είναι μέλος του συγκροτήματος «Ενδόφωνον» από το1998 και του συγκροτήματος «Caravan», του μετέπειτα «Haran».Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές, όπως «Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι» των Χαΐνηδων, «Εάλω η Πόλης» του Γιώργου Χατζηνάσιου, «Ύμνοι και Τραγούδια της Παναγίας» της Νεκταρίας Καραντζή, «Ο Γλυκασμός των Αγγέλων» του π. Γεωργίου Τζάβλα, «Τραγούδια σαν προσευχή» της Χαριτίνης Πανοπούλου, «Για μια νεράιδα» του Στέλιου Βαρβέρη, «Meliti Ensemble» κ.α ,όπως επίσης και στη μουσική επένδυση διαφημίσεων.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικούς, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και συλλόγους ,στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Συμφωνική της Ε.Ρ.Τ., οι Χαΐνηδες, οι Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Χρήστος Ζώτος, ο Νίκος Φιλλιπίδης, ο Βασίλης Νόνης, ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου,ο Παναγιώτης Λάλεζας,ο Περικλής Τσουκαλάς,ο Ζαχαρίας Καρούνης, το Λύκειο Ελληνίδων, η «Κινούμενη Άμμος», το «Επτάσημο» , το «Γη και Θάλασσα » κ.α.

 

 

 

Close
Go top