διονυσης θεοδωσης

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Διονύσης Θεοδώσης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική τοποθετείται στην ηλικία των εννέα ετών, όταν παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής από τον Παναγιώτη Κίκιλη. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολήθηκε με την παραδοσιακή λαϊκή μουσική, μαθητεύοντας κοντά σε ιδιαίτερα αξιόλογους δασκάλους. Πρώτοι του δάσκαλοι στο κλαρίνο ήταν ο Γιώργος Δαλιάνης και ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, ενώ ιδιαίτερα ωφελήθηκε και από την παρακολούθηση σεμιναρίου με διδάσκοντα τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.
Αργότερα και με την εισαγωγή του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πέρα από τη γενικότερη μουσική παιδεία που έλαβε, του δόθηκε η ευκαιρία να θητεύσει κοντά στους: Αποστόλη Βαγγελάκη, Βασίλη Κομματά και Θωμά Χαλιγιάννη.
Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 2008 εμφανίζεται και στη δισκογραφία.
Μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Απέργης, ο Haig Yazdjian, ο Tigran Sarkisian, ο Κώστας Παυλίδης, η Αρετή Κετιμέ, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Θέμης Αδαμαντίδης κ.ά.

Close
Go top