Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» ,η οποία αποτελεί την πρώτη και μοναδική μουσική σχολή που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής στην Χαλκίδα ,αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από τους μουσικούς Λευτέρη Πνευματικό και Ηλία Μαυρίκη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου,ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνιά της. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 η Σχόλη έφερε τιμητικά ως διακριτικό τίτλο το όνομα του σπουδαίου δασκάλου και ερμηνευτή της παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη. Σήμερα, με την επωνυμία Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες», έχει στη γενική διεύθυνσή της τους μουσικούς Λευτέρη Πνευματικό και Ανδρέα Σκάνδαλο, ενώ στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση παραμένει ο Ηλίας Μαυρίκης.

Η Σχολή έχει την ευγενή φιλοδοξία να συμβάλλει με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανάδειξη του πλούτου της αυθεντικής ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, η οποία έτεινε να χαθεί από τον τόπο, αλλά και στην εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται να την γνωρίσουν και να την σπουδάσουν ,ώστε να διατελέσουν άξιοι συνεχιστές της.

Έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι καθηγητές μεταδίδουν τις γνώσεις τους με σεβασμό, αγάπη και μεράκι στους σπουδαστές κάθε ηλικίας . Η μεγάλη ποικιλία σε προγράμματα σπουδών δίνει την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει τον τομέα που του ταιριάζει καλύτερα.
Παραδίδονται μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά, για όλα τα παραδοσιακά και λαϊκά όργανα, το τραγούδι και τη θεωρία. Η επιμόρφωση των σπουδαστών ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο μάθημα της χορωδίας και των μουσικών συνόλων.
Οι Ορχήστρες και οι Χορωδίες της Σχολής δίνουν συχνά  δυναμικό παρόν σε συναυλίες, εκδηλώσεις, φεστιβάλ του τόπου και όχι μόνο.

Οι αίθουσες της σχολής, σύγχρονα εξοπλισμένες, δημιουργούν ένα κατάλληλο και οικείο περιβάλλον, για την καλύτερη σχέση και απόδοση διδασκόντων και διδασκομένων. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται, ώστε κάθε σπουδαστής να μπορέσει να χρησιμοποιήσει στο μάθημα και στη μελέτη του μέχρι την απόκτηση δικού του.

Close
Go top