Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» ,η οποία αποτελεί την πρώτη και μοναδική μουσική σχολή που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής στην Χαλκίδα ,αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από τους μουσικούς Λευτέρη Πνευματικό και Ηλία Μαυρίκη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου,ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνιά της. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 η Σχολή έφερε τιμητικά ως διακριτικό τίτλο το όνομα του σπουδαίου δασκάλου και ερμηνευτή της παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη. Σήμερα, με την επωνυμία Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες», έχει στη γενική διεύθυνσή της τους μουσικούς Λευτέρη Πνευματικό και Ανδρέα Σκάνδαλο, ενώ στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση παραμένει ο Ηλίας Μαυρίκης.

Η Σχολή έχει την ευγενή φιλοδοξία να συμβάλλει με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανάδειξη του πλούτου της αυθεντικής ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, η οποία έτεινε να χαθεί από τον τόπο, αλλά και στην κατάρτιση όσων ενδιαφέρονται να την γνωρίσουν και να την σπουδάσουν ,ώστε να αναδειχτούν άξιοι συνεχιστές της.

Έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι καθηγητές μεταδίδουν τις γνώσεις τους με σεβασμό, αγάπη και μεράκι σε σπουδαστές κάθε ηλικίας . Η μεγάλη ποικιλία σε προγράμματα σπουδών δίνει την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει τον τομέα που του ταιριάζει καλύτερα.
Παραδίδονται μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά, για όλα τα παραδοσιακά και λαϊκά όργανα, το τραγούδι και τη θεωρία. Η επιμόρφωση των σπουδαστών ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη χορωδία και τα μουσικά σύνολα.
Οι Ορχήστρες και οι Χορωδίες της Σχολής δίνουν συχνά δυναμικό παρόν σε συναυλίες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Οι αίθουσες της σχολής, εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την καλύτερη απόδοση διδασκόντων και διδασκομένων. Επίσης, όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται υπάρχουν στη διάθεση των σπουδαστών για το μάθημα και τη μελέτη τους.

 

 

Close
Go top