σταυρουλα σπανου

Βιογραφικά στοιχεία

Η Σταυρούλα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Η πρώτη της ενασχόληση με τη μουσική ήταν σε ηλικία οκτώ ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού στο σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με το δεξιοτέχνη του σαντουριού Νίκο Καλαϊτζή (Μπινταγιάλα) και μετέπειτα με τον Τάσο Κουλούρη. Το 2002 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχίου Αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ουτιού Θεωρίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τους Νίκο Γράψα (Εθνικό Ωδείο) και Χρήστο Τσιαμούλη (Ωδείο Αθηνών).

Είναι μέλος της γυναικείας ορχήστρας Smyrna, της Ορχήστρας του Δήμου Ν. Ιωνίας υπο τη διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Ψαραδάκου,μέλος ορχήστρας υπο την διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου ενω συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ» συμμετέχοντας σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικο

Από το 2002 μέχρι και σήμερα διδάσκει σαντούρι και μουσικα σύνολα σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής ,στις μουσικές σχολές «ΓΕΦΥΡΕΣ», «Σχολείον Ψαλτικής», «Εστουδιαντίνα», «Εν ωδαίς» και στους συλλόγους Μεσοτοπιτών Λέσβου»Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και το «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ».
Εργάζεται επίσης ως δασκάλα μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δασκάλα μουσικοκινητικης σε νηπιαγωγεια.
Έχει συμμετάσχει τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές( Αλάτι της γης, Μένουμε Ελλάδα, Όλοι οι καλοί χωράνε) όσο και ραδιοφωνικές, ενώ συμμετέχει ενεργά και στη δισκογραφία

Close
Go top